Skip to content

Tulokset 2015

RIIHIMÄEN RESERVILÄISTEN URHEILUTOIMINTA 2015

Menneen vuoden toimintaa varjosti paikallisen ampumaradan sulkeminen radan ympäristöluvan päättyessä. Riihimäen Kiskon ampumahiihtäjät neuvottelivat jäsenilleen mahdollisuuden ampumahiihdon harrastamiseen Kärkölän Kisa-Veikkojen radalla Järvelässä. Harjoittelu tältä osin perustuu Kiskon jäsenyyteen, johon pääosa harrastajistamme kuuluvatkin mutta ei kuitenkaan kaikki.

Oman harjoittelupaikan, Räiskylän menetys on kuitenkin paha takaisku päälajimme urheilijoille.

Varsinkin seuratason harrastajille, jotka eivät tavoittele kansallista kärkeä, tuntuu matka usein liian pitkältä. Tuttuun paikalliseen kohteeseen oli mukava kokoontua harjoittelemaan säilyttäen tuntumaa haastavaan lajiin. Yhteisharjoituksissa tavattiin lajitoverit ollen samalla sosiaalinenkin tapahtuma.

Suru-uutisiltakaan ei vältytty. Reserviläisurheiluun aktiivisesti osallistunut sekä urheilutoiminnastamme yli 20-vuoden jakson vastannut Oiva Jaakola menehtyi vuoden lopussa sairastettuaan pitkään.

Myös RiRu:n Seppo Viilomaan kuolema keväällä oli menetys paikkakunnan ampumahiihtoon sekä paikallisen reserviläisurheilun järjestely- ja johtotehtäviin.

ResUL:n valtakunnalliset mestaruuskilpailut:

Pistooliampumajuoksu kilpailtiin Espoossa.

Sarjan H55 mestaruuden voitti Jari Manninen Veli Armisen ollessa hopeasijalla 65-vuotisissa. Veli ja Jari voittivat lisäksi viestin parisprintin H120 sarjan.

Myös Riihimäen Res.Upseerien kilpailijat sijoittuivat erinomaisesti Mauri Särssin voittaessa sarjan H65,

Pekka Aittolan H70 ja Olli Haapasen ollessa yleisen sarjan toinen. Särssi ja Olli Haapanen voittivat

parisprintin yleisen sarjan. Ampumahiihdoissa kilpailtiin tänä vuonna Kuhmossa ja Iisalmessa.

Pitkä matka karsi osanottajia Etelä-Suomesta. RiRu:n Mauri Särssi voitti Kuhmon ampumahiihdon 65-sarjan.

Etelä-Hämeen Reserviläispiirin mestaruuskilpailut:

Piirinmestaruuksia saavutettiin yhteensä viisi, hopeasijoja neljä ja pronssisia yksi.

Ampumajuoksun mestaruuskilpailuun Parolaan osallistui tänä vuonna neljä urheilijaamme. Vuonna 2011 oli seurastamme yksitoista kilpailijaa, jolloin vuositasollakin saavutettiin 32 mitalia. Kilpailukalenterien sekä muun toiminnan päällekkäisyys iän tuomine terveysongelmineen rajoittavatkin usein osallistumisia. Merkittävänä osana muutokseen vaikuttaa myös harjoittelupaikan menetys kotipaikkakunnallamme.

Paikalliset Reserviläisurheilijat eri liittojen mestaruuskilpailuissa:

Ampumahiihdon SM Seinäjoki 21-22.2

Pikakisa: H65 Osmo Haapanen sija 2., Mauri Särssi sija 3. H-70 Hannu Rekola sija 2.

Sotilasurheiluliiton SM ampumasuunnistus Kauhajoki 15-16.5

Pasi Koistinen H50 normaalimatkalla kolmas.

Ampumajuoksun SM Kauhajoki 7-9.8

Pikakisa: Anu ja Pasi Koistinen saavuttivat

hopeasijat sarjoissaan D35 ja H50.

Osmo Haapanen sijoittui H65 sarjan neljänneksi

vain 1,8 sekunnin erolla kolmossijaan.

Yhteislähtö: N35 Anu Koistinen sija 3., H65 Osmo Haapanen sija 2.

Rulla-ampumahiihdon SM Kontiolahti 5-6.9

Osmo Haapanen hopealla 65 sarjan molemmilla matkoilla. Osmolla 41 SM-mitalia joista 13 voittoa!

Sotilasurheiluliiton MM ampumasuunnistus Mikkeli 13-16.8

Mauri Särssi voitti normaalimatkan 65-vuotiaiden maailmanmestaruuden sekunnin erolla Tanskan

Flemmingiin. Anu ja Pasi Koistinen sijoittuivat pronssille sarjoissaan D35 ja H50.

RiRes urheiluvastaava Markku Lamminsivu

Reserviläisurheilun tulostiivistelmä kaudelta 2015

E-Hämeen Reserviläispiirien ampumahiihto Parola 24.2

Sarja D: 1. Anni Salmenharju, H55: Jari Manninen sija 2., H70: 1. Hannu Rekola, 2. Heikki Vähämaa.

Reserviläisten joukkuekilpailu: Riihimäen Reserviläiset sija 2.

ResUL ampumasuunnistus Parola 2.5

Anni ja Matti Salmenharju seitsemänsiä sarjoissaan D sekä H55.

E-Hämeen Reserviläispiirien taitokilpailu 16.5 Kalvola

Marko Lindberg sija 4, Jari Manninen sija 11., Markku Lamminsivu sija 27.

E-Hämeen Reserviläispiirien pistooliampumajuoksu 5.8 Suvipielinen

H55: 1. Jari Manninen H65: 1. Mauri Särssi, 2. Osmo Haapanen, Veli Arminen sija 4.

H70: 1. Hannu Rekola.

Reserviläisten joukkuekilpailussa Riihimäen Reserviläiset sija 2.

ResUL pistooliampumajuoksu 5.9 Espoo

H55: 1. Jari Manninen, H65: 1. Mauri Särssi (RiRu), 2. Veli Arminen, H70: 1 Pekka Aittola (RiRu)

Viesti parisprint H120: 1. Riihimäen Reserviläiset (Jari Manninen- Veli Arminen)

Viesti parisprint H: 1. Riihimäen ReserviUpseerit (Mauri Särssi- Olli Haapanen)